1349853258header.jpg

Reactie met CV op "8 september 2018 open monumentendag in Brielle: klik om verder te lezen":

Velden met (*) zijn verplicht.
8 september 2018 open monumentendag in Brielle: klik om verder te lezen
(*):
(*):
(*):
:
(*):

8 september 2018 open monumentendag in Brielle: klik om verder te lezen

Open Monumenten Dag 2018


 


Een verslag van onze voorzitter Hans Veelo.


Op 8 september jl. beleefde het Briels Klokkenluiders Gilde zijn drukste Open Monumentendag ooit. Hoewel we het niet geturfd hebben, bestond hier geen enkele twijfel over. Geen moment was het stil. Elke bezoeker had zo zijn eigen verhaal. Er kwam iemand die in Brielle was geboren, op zijn zevende met zijn ouders naar Australië emigreerde, sinds 1990 in Middelharnis woont en nu voor de eerste keer eindelijk naar boven klom. Een ander kwam uit Alkmaar (“We hebben bij ons ook een Gilde; van kaasdragers”); twee mensen uit het oosten van Duitsland (maar niet over de klokkenroof begonnen); veel kinderen ook, waarvan een aantal heerlijk met Rico op het carillon mocht spelen. Eén jongetje kwam ’s middags zelfs nog een keer extra naar boven. Sommigen bleken al jaren in Brielle te wonen, maar waren nog nooit op de zolders geweest.


Open Monumentendag is steeds vaker voor mensen aanleiding om een weekend een stad te “doen”. De parkeerweilanden langs de Thoelaverweg moesten zelfs worden geopend.


Ontzettend fijn dat onze luiders met zoveel beschikbaar waren om iedereen rond te leiden. Rico’s werkafspraak ging niet door en dus zag hij zijn kans schoon: er waren genoeg luiders voor het volle gelui van onze vijf klokken in de Catharijnetoren! Rico kwam om 16.30 uur helemaal stralend van de klokkenzolder af.


Ik bedank luiders Bas, Wim, Willem, Hans den O, Rico, Yvonne, Kees en Dick voor hun gezelschap en inzet. En noteer het: open monumentendag 2019 is op 7 september.
Pagina terug